Sponsortips

Tips & tricks voor een goede actie

De eeuwenoude tip die we je mee willen geven: durf te vragen! De meeste mensen willen wel geven, maar het moet hen wel worden gevraagd. Trek de stoute (wandel)schoenen aan, ga erop uit en vraag familie en vrienden om je te helpen. En vergeet niet: je vraagt het niet voor jezelf, je vraagt het voor kwetsbare kinderen in Ghana die jouw hulp hard nodig hebben. 

Speciaal om jou een beetje in het zadel te helpen, hebben wij een flyer ontwikkeld met sponsortips. Download de flyer via de downloadknop op deze pagina of via this link

Jouw familie/vrienden als fondsenwervers

We weten allemaal hoe belangrijk familie is. Een familie biedt je liefde, veiligheid, zorg en natuurlijk hulp. En dat laatste kun je ook aan jouw familie vragen als je fondsen gaat werven. Dan helpt jouw familie een andere familie. Hoe mooi is dat?

Hieronder wat tips om samen sponsorgelden op te halen.

Misschien heb je jonge kinderen en hoe leuk is het als zij je gaan helpen. Dat kan van heel groot tot heel klein.

 • Een sponsorloop organiseren op school
 • Heitje voor een karweitje.
 • Samen iets lekkers maken en verkopen. Cupcakes, lekkere jam of iets anders wat mensen graag van je kopen voor het goede doel
 • Zijn je kinderen al iets ouder dan kunnen ze misschien iets leuks doen tijdens hun sport. Zich laten sponsoren bij een voetbal of hockeywedstrijd. Met een Tikkie gestuurd in de groepsapp gaat het best snel als iedereen een kleine bijdrage doet
 • Je vriend, vriendin, man of vrouw mag natuurlijk ook vol trots op zijn werk vertellen wat je gaat doen en kan die handige donatiebox neerzetten.
 • Opa’s en oma’s willen je vaak al sponsoren maar ze kunnen ook nog iets extra’s doen. Als ze in hun netwerk iets leuks kunnen verkopen met een beetje winst ben jij weer beetje geholpen. Leuke fles wijn met een zelfgemaakt etiket, een doos koekjes of chocolade uit Ghana enz.
 • Deel je actie en het verhaal ook in je bredere familie. Stuur een persoonlijke mail naar ooms, tantes, neven en nichten. Wanneer je een bijdrage of hulp vraagt op persoonlijke titel dan voelt dat altijd beter. En vergeet niet, je vraagt het niet voor jezelf maar voor al die kinderen die we samen kunnen helpen.

Nu ben jij straks diegene die de prestatie moet leveren in Ghana, maar dan is het extra leuk als je weet dat wat je achterlaat aan sponsorgeld met de hele familie is gerealiseerd. Nodig vooral ook je familie uit om de Facebook pagina van The Hike te gaan volgen. Want vanuit Ghana laten we zien hoe jij straks, namens je hele familie, het verschil maakt voor de kinderen.

Gebruik je social media 

Het is misschien wel de meest snelle manier om in één keer al je familie en vrienden te betrekken!

 • Plaats een berichtje op Facebook, Instagram en Twitter en zet een link naar je actiepagina in je bio. Gebruik hierbij altijd de hashtags #sosthehike, #milesthatmatter en #soskinderdorpen.
 • Maak een Whatsapp-groep aan voor directe verbinding met jouw supporters. Deel hierin bijvoorbeeld je motivatie om mee te doen aan The Hike. Eén op één berichtjes via Whatsapp werken natuurlijk ook!
 • Mail je vrienden en stuur het promotiefilmpje van The Hike mee. Zo zien ze meteen waarvoor jij (en hopelijk daarna zij ook) het allemaal doet(/n)! Vergeet niet te linken naar je actiepagina.
 • Heb je op jouw werk intranet? Plaats daarop een berichtje of beter nog, maak gebruik van de widget. Je vindt de Widget bij de social media sharing iconen en je herkent het aan het volgende: </>. Wie weet wil je werkgever, of willen je collega’s wel een bijdrage leveren!

Inspiratie om in actie te komen

 

Voor nog meer inspiratie lees je onderstaande tips en tricks. Heel veel succes en vooral ook plezier!

 • Maak een flyer of poster met jouw actie voor The Hike. Deze kun je op allerlei plaatsen ophangen (werk, school van je kinderen, supermarkt).
 • Vraag aan bedrijven om je heen of ze jou willen sponsoren door een plek voor hun logo op jouw T-Shirt aan te bieden. Jouw loop T-Shirt wordt een maand van te voren verstuurd, waarna je de benodigde logo's kan laten printen.
 • Vraag via Facebook of Instagram of je flessen en kratten mag ophalen bij je Facebook vrienden en volgers om het statiegeld te innen. Wat nog beter werkt: vraag aan de plaatselijke supermarkt of je een bus mag neerzetten waar de statiebonnen in gedeponeerd kunnen worden.
 • Bak een lekkere cake, muffins of een taart en maak limonade. Verkoop deze deur aan deur, op de braderie/markt, of tijdens de schoolpauze. Iedereen houdt van lekker eten en drinken!
 • Laat je inhuren als cateraar of kook een heerlijk driegangendiner en nodig een leuke groep mensen uit die je een mooi bedrag laat betalen. Gezellige avond plus donaties voor jouw actie gegarandeerd.
 • Organiseer een hightea, highwine of bierproeverij en nodig mensen uit die hun bijdrage doneren op jouw actiepagina!
 • Organiseer een bingo thuis of in een buurthuis en vraag aan kennissen (of lokale winkels) of zij de prijsjes/prijzen willen sponsoren.
 • Verkoop je oude spullen op een vrijmarkt. En doe dit samen met een vriend of vriendin. Zo houd je er ook nog een gezellige dag aan over.

Hopelijk ben je na het lezen van deze tips & tricks geïnspireerd. Heb je daarna nog vragen, of wil je je eigen tips met ons delen? Mail ons dan via info@sosthehike.nl.


Sponsortips Ghana Sponsortips