Tips om je doelbedrag te halen

05-08-2019 | 13:02

Heb je je ingeschreven voor The Hike? Dan ben je nu vast druk bezig met fondsenwerven. Alle Hikers samen hebben tot nu toe al ruim €33.000 ingezameld. Super! Heb jij je doelbedrag nog niet bereikt? Kijk vooral op de actiepagina's van je mede-hikers hoe zij het doen. Hieronder geven we je wat tips.

De eeuwenoude tip die we je mee willen geven is durf te vragen! De meeste mensen willen wel geven, maar het moet hen wel worden gevraagd. 

  • Vraag aan bedrijven om je heen of ze jou willen sponsoren door een plek voor hun logo op jouw T-Shirt aan te bieden. Jouw Hike T-Shirt wordt een maand van te voren verstuurd, waarna je de benodigde logo's hierop kan laten drukken.
  • Verkoop je oude spullen op een vrijmarkt. En doe dit samen met een vriend of vriendin. Zo houd je er ook nog een gezellige dag aan over.
  • Vraag vrienden en familie of je flessen en kratten mag ophalen om het statiegeld te innen. Wat nog beter werkt: vraag aan de plaatselijke supermarkt of je een bus mag neerzetten waar de statiebonnen in gedeponeerd kunnen worden (deelneemster Kim haalde zo maarliefst €270,- op).
  • Maak een Whatsapp-groep aan voor directe verbinding met jouw supporters. Deel hierin bijvoorbeeld je motivatie om mee te doen aan The Hike. Eén op één berichtjes via Whatsapp werken natuurlijk ook!

Kijk op de pagina met sponsortips voor nog meer tips en tricks. Heel veel succes en plezier! 

Vergeet niet je sponsors te bedanken en laat ze weten wat SOS Kinderdorpen met het door jou opgehaalde bedrag kan doen.

Zo kan SOS Kinderdorpen met €1500 bijvoorbeeld 2 kinderen in een kinderdorp het volgende geven: 
• een jaar lang medicijnen €130 
• een jaar lang eten en drinken €1070 
• een jaar lang kleding €300 
Totaal €1500 

SOS Kinderdorpen helpt ook in Ghana voorkomen dat kinderen er alleen voor komen te staan. Wist je dat we voor €2700 al 3 kinderen gedurende 5 jaar kunnen helpen die in een familie leven die het zonder hulp van buitenaf niet redden?